یک کارشناس ارشد طب سنتی گفت: کسانی که دیابت و قندخون دارند روزی پنج دانه عناب بخورند، زیرا عناب برای کنترل قند خون مفید است.
این میوه خشک تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند. وی معتقد است عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، خستگی اعصاب، عرق شبانه و تعرق زیاد بدن نیز استفاده میشود. این کارشناس طب سنتی با اشاره به اینکه عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است و آسم و تنگی نفس را برطرف میکند، خاطرنشان کرد: این میوه خشک ملین است و اگر آن را با آب یا شیر بجوشانیم خاصیت ملین بودن آن بیشتر هم خواهد شد.
عناب خوابآور و درمان کننده بیخوابی است که این خاصیت در هسته عناب بیشتر است. توصیه می شود برای برطرف کردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید.
تقویت دستگاه هاضمه، تقویت حافظه و درمان کماشتهایی را از دیگر خواص عناب هستند.
جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است، به علاوه ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است. به گفته این کارشناس، جوشانده ریشه به پودر تبدیل میشود و برای زخمها و دملهای کهنه مفید است. آب عناب با کاهو برای درمان سرطان مفید است، همچنین برگهای آن بند آورنده خون و تب بر است و به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
شاید تا به حال چند باری نام گیاه بابا آدم به گوشتان خورده باشد. اما احتمالا در مورد طبع بابا آدم و خواص آن اطلاعات زیادی نداشته باشید. اصلا شاید حتی مطلع نباشید که گیاه بابا آدم، یک داروی طبی موثر و پر خاصیت است. خواص بابا آدم به حدی بالا است که طبیبان طب سنتی همیشه از آن به عنوان یک داروی موثر در درمان بیماری ها استفاده می کنند.
جدول دسترسی سریع
گیاه بابا آدم با نام های دیگری مثل فیل گوش و آراقیطون نیز شناخته می شود. گیاهی دوساله و علفی است که اغلب در مناطق مرطوب می روید و به صورت وحشی در مناطقی از اروپا و آسیا رشد کرده است. از این جهت با نام فیل گوش شناخته می شود که برگهایی پهن و افتاده دارد. ساقه های آن خشن و زبر و کرک دار هستند. برگ ها در قسمت نزدیک به ساقه سبز روشن و رفته رفته رنگشان تیره تر می شود.
از همه قسمت های گیاه بابا آدم می توان استفاده کرد اما بنظر می رسد که خواص و مواد مغذی موجود در ریشه آن بیشتر است. ریشه گیاه بابا آدم طعم شیرین اما بوی بد و ناخوشایندی دارد.
در ادامه این مطلب با طبع بابا آدم، خواص بابا آدم و مضرات و مصلحات گیاه بابا آدم آشنا می شوید.
طبع بابا آدم گرم است یا سرد؟
درمورد گیاه بابا آدم در منابع طب سنتی مطالب زیادی آمده است. در ابتدای همه مطالب معمولا طبع گیاه یا ماده غذایی مورد نظر ذکر می شود. در این منابع آمده است که بابا آدم طبع سرد و خشک دارد. بنابراین بهتر است افراد سردمزاج درمورد مصرف آن دقت کنند و بدون مصلح مصرف نکنند.
به درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا و سایر بیماری های ویروسی کمک می کند.
خلط آور است و در درمان گلودرد و سرفه کمک زیادی می کند.
باعث کاهش تب و حرارت بدن می شود.
خواص ضد التهابی آن برای کاهش درد مفاصل مفید است و به درمان بیماری های نظیر آرتروز و آرتریت کمک می کند.
خواص ضد سرطانی دارد و به ویژه با سلول های سرطانی در لوزالمعده به خوبی مبارزه کرده و از تکثیر و پیشرفت آنها جلوگیری می کند.
اسید اوریک اضافه را دفع می کند.
کمبود آهن را جبران می کند.
تصفیه کننده خون است و موجب پاکسازی خون از مواد سمی و بیماری زا می شود.
خون صالح تولید می کند و در درمان کمخونی موثر است.
پاک کننده و تقویت کننده ریه ها است.
طبع بابا آدم – خواص بابا آدم
خواص بابا آدم برای درمان بیماری های پوستی
ریشه بابا آدمخواص ضد باکتریایی دارد به همین دلیل به درمان عفونت های پوستی کمک شایانی می کند. به کمک ریشه بابا آدم، می توانید جوش، آکنه، لک و… را از صورت خود یزدایید. بابا آدم یک آنتی اکسیدان قوی است و به درمان اگزما بسیار کمک می کند.
بابا آدم یک لایه بردار و آب رسان قوی برای پوست است. لایه های پیر و مرده پوست را جدا می کند و سلول های جوان و سالم برای پوست تولید می کند که در نهایت باعث شفافیت و جوانسازی پوست می شود.
بابا آدم فعالیت آنزیم های مزاحم را متوقف می کند و از ایجاد چین و چروک و تغییر رنگ پوست صورت پیشگیری می کند. کافی است در هفته یک تا دوبار از ماسک خانگی بابا آدم برای پوست خود استفاده کنید.
خواص بابا آدم برای مو
تجربیات نشان داده که بابا آدم در تقویت ریشه موها بسیار موثر است. بابا آدم ریزش مو را متوقف می کند و به پرپشتی مو کمک می کند. همچنین مشکلاتی نظیر خارش و خشکی کف سر را برطرف می کند. بابا آدم یک نرم کننده طبیعی برای موها و پوست سر است.
روغن بابا آدم موجب استحکام پیاز و ریشه مو می شود. ماساژ روغن بابا آدم بر گف سر، ریزش مو را کاهش داده و متوقف می کند همچنین خشکی پوست سر را برطرف کرده و از پوسته پوسته شدن سر و شوره مو پیشگیری می کند.
بابا آدم و لاغری
مصرف دمنوش بابا آدم سوخت و ساز بدن را بالا می برد. علاوه بر آن بابا آدم به خودی خود کالری کمی دارد و موجب سوخت چربی های اضافه انباشته در بدن می شود. مصرف دمنوش بابا آدم پیش از صرف غذت، اشتها را کاهش می دهد و از پرخوری و دریافت کالری اضافه جلوگیری می کند. همچنین بابا آدم میل به خوردن شیرینی جات را در انسان کنترل می کند. با همه این تفاسیر می توان گفت که بابا آدم در لاغری و کاهش وزن تاثیر خوبی دارد.
عرق بابا آدم نیز همانند دمنوش بابا آدم به لاغری کمک می کند. بهتر است عرق بابا آدم را دست کم نیم ساعت قبل از وعده های غذایی میل کنید و میزان آن از نصف استکان فراتر نرود.
درکنار مصرف دمنوش یا عرق بابا آدم از رزیم غذایی مناسب استفاده کنید واز فعالیت فیزیکی و ورزشی نیز غافل نشوید.
[elementor-template id=”6863″]
خواص و فواید مصرف عرق بابا آدم
عرق بابا آدم خواص مشترک فراوانی با گیاه بابا آدم دارد. همچنین عرق بابا آدذم مانند گیاه بابا آم دارای طبع سرد است. عرق بابا آدم خواص ضد التهابی دارد و در و التهاب مفاصل به ویژه در بیماران آرتروزی را کاهش می دهد. همچنین در کاهش درد کمر موثر است.
عرق بابا آدم خواص موثری از خود در درمان، بهبود یا کنترل بیماری های ویروسی و عفونی مانند سرماخوردگی، نفلوانزا، تب، ذات الریه، ایدز، کرونا و… نشان داده است.
در درمان رماتیسم موثر است.
خواص موثر و ویژه ای برای پوست و پیشگیری از پیری و چروک پوست دارد و موجب شفافیت و لطافت پوست می شود.
ادرار آور و افزایش دهنده تعریق است واز این طریق هم باعث کاهش تب می شود و هم سموم بدن را دفع می کند.
زیاده روی در مصرف آن باعث افت فشار خون می شود. بنابراین افرادی که مشکل افت فشار خون دارند به هیچ عنوان نباید بابا آدم مصرف کنند.
مصرف بی رویه آن موجب تاری دید و بروز اختلال در بینایی می شود.
با داروهای مربوط به بیماری دیابت تداخل دارد و مصرف همزمان آنها باهم خطرناک است.
اگر بیماری خاصی دارید و دارو مصرف می کنید باید پیش از مصرف آن با پزشکخود مشورت کرده و احتمال داخلات دارویی را بررسی کنید.
مصرف آن باعث تحریک رحم و زایمان زودرس و سقط جنین می شود پس مصرف بابا آدم در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است!
اسهال، واکنش های آلرژیک، بی قراری، سردرد، خشکی دهان و حالت تهوع از دیگر عوارض زیاده روی در مصرف بابا آدم هستند.
مصلح بابا آدم چیست؟
همانطور که در اوایل متن خواندید، گیاه بابا آدم طبع سرد و خشک دارد. مصلح، ماده ای است که مصرف همزمان آن با ماده خوراکی مورد نظر باعث بهبود طبع، خواص و کاهش مضرات آن می شود.
عسل مصلح بابا آدم است و سردی طبع آن را هم می گیرد. سرکه مصلح دیگر بابا آدم است و موجب تقویت خواص و کاهش مضرات آن می شود.
برایتان پیش آمده که عصبانی شده باشید اما در کنترل اعصاب خود ناتواتن باشید؟ کنترل اعصاب نیاز به تمرینات فکری، روحی و رعایت نکات تغذیه ای متعددی دارد. اما با یک شربت ارزان و خانگی مفید می توانید توان خود را برای کنترل اعصاب و مهار عصبانیت خود بیشتر کنید.
شربت بادرنجبویه حاوی انواع ویتامینهای A، C، E، گروه ویتامینهای B مانند B1، B2، B6، کربوهیدرات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فسفر، روی (زینک)، اسید فولیک و سیتریک، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، سیترال، تانِن، فلاونوئیدها و ژرانیول است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت بادرنجبویه گفت: این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود خلق و خوی افراد دارد و برطرف کننده کمخونی، عصبانیت و تندخویی در افراد به ویژه دختران جوان است.
وی درباره خواص دیگر شربت بادرنجبویه بیان کرد: بادرنجبویه شربتی نشاطآور است، از این رو اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد، همچنین برای افرادی که هنگام عصبانیت دچار ناراحتیهای گوارشی و درد معده میشوند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت بادرنجبویه سردردهای ناشی از اعصاب را تسکین میدهد و نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
عظمایی تاکید کرد: شربت بادرنجبویه به تقویت دستگاه گوارش به ویژه معده و رفع دلپیچههای ناشی از نفخ رودهها کمک میکند، این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است بنابراین تپش قلب، بیخوابی، کابوس و خوابهای آشفته را برطرف میکند.
وی تصریح کرد: شربت تاثیری چشمگیر در تقویت کبد و بهبود آفت دهان و تبخال دارد و در بهبود عملکرد سیستم عصبی به درمان سرگیجه، مالیخولیا، هیستری (برانگیختگی شدید هیجانی که اضطراب را به علائم بیماری مانند ترس تبدیل میکند.)، وسواسهای سوداوی (فکری و عملی)، سکتههای مغزی، صرع، توهم و وحشت موثر است.
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه یادآوری کرد: زنان باردار و شیرده، مبتلایان به ناراحتی پروستات، گلوکوم (آب سیاه چشم) و فشار خون بالا باید از مصرف این شربت خودداری کنند.
– نخست عرق بادرنجبویه و بیدمشک را با هم مخلوط کنید. – گیاه بادرنجبویه را به مخلوط عرق بادرنجبویه و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید 2 ساعت بماند. – مخلوط گیاه بادرنجبویه، عرق بادرنجبویه و بیدمشک را 2 تا سه دقیقه بجوشانید سپس صبر کنید تا ترکیب به دمای متعادل (50 درجه سانتیگراد) برسد. – مخلوط جوشیده شده را صاف و عسل را به آن اضافه کنید. – شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید. – شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید. – برای تهیه یک لیوان از شربت بادرنجبویه، یک تا 2 قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن 2 تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
– شربت بادرنجبویه را میتوان روزانه سه لیوان (2 لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.